Hoppa till sidans innehåll

DKFs Föräldrarpolicy


Som förälder är du positiv till att bidra till föreningens verksamhet på olika sätt, bl. annat genom att vara engagerad i någon eller några av föreningens aktiviteter.

Tillsammans hjälps vi åt!

Attityder och värderingar är viktiga komponenter. Ta del av vår förenings värdegrund och
policy.

Låt ditt barn (så långt det är möjligt) ta ansvar för sin egen konståkning. Uppstår det problem så se till att kommunicera enskilt med ansvarig ledare vid lämpligt tillfälle. Detta utan att andra barn/föräldrar är med.

Föräldrar är välkomna att titta på träningen och ska då vara på läktaren eller helst i vår kafeteria. Det är inte tillåtet för föräldrar att vistas i omklädningsrummet, båset eller på isen.

Det förutsätter också att föräldrar agerar enligt klubbens föräldrapolicy (se nedan) och bidrar till att skapa ett gott klimat i föreningen.

Allt eftersom barnen känner sig trygga och klarar sig själva i ishallen är det lämpligt att föräldrar begränsar sin närvaro på läktaren i samband med träning. Detta för att främja åkarnas utveckling. Om man inte vill åka ifrån ishallen får man gärna vara i kafeterian och umgås med andra föräldrar.

Ledarna står för kunskapen om sporten, du som förälder måste ge dem förtroende att de gör sitt bästa för både åkaren och sporten. Deras arbete förutsätter att de får det förtroendet av dig som förälder.

Som förälder är du oerhört viktig för att klubben skall fungera samt att ditt barn mår bra och trivs med sin aktivitet och för detta är det nödvändigt att du agerar enligt nedan:

 

• Visa engagemang och intresse för ditt barns insats, uppmuntra och finns till som stöd      när ditt barn behöver det. 

• Ställa lagom krav på ditt barn. Uppmuntra istället för att kritisera.

• Stötta ditt barn med förberedelser som bland annat kost och sömn.

• Informera om ditt barn har någon sjukdom, allergi eller medicinering som är viktig för tränaren att veta.

• Visa tillit till klubbens tränare i deras beslut, regler och riktlinjer.

• Bidra till en bra arbetsmiljö för föreningens anställda tränare genom att följa de instruktioner och riktlinjer som gäller.

• Uppträd korrekt mot tränare, styrelse, domare och domslut. Behandla andra som du önskar själv bli bemött eller som du önskar ditt barn bli bemött.

• Verka för en god dialog mellan tränare, åkare och förälder. Respektera tränarnas arbetstider samt de uppdrag de ska hinna utföra på sin arbetstid.

• Tänk på att frågor till tränarna skickas till styrelsen per mail. Styrelsen vidarebefordrar sedan frågan till tränaren.

• Accepterar föreningens regelverk, policys och riktlinjer.

• Respektera att omklädningsrummet är till för åkare och tränare. Vissa av våra åkare är i en känslig ålder och behöver byta om till fullo och är inte bekväma med att göra detta när mammor och pappor befinner sig i omklädningsrummet.

 • Betala medlems- och deltagaravgifter i rätt tid.

• Ställa upp på de arbetsuppgifter som krävs för att föreningen skall kunna driva sin verksamhet med nuvarande omfattningar och ekonomiska förutsättningar. Tänk på att föreningen är ideell och består av ideellt arbetande personer. Alla kan bidra med något och din insats är viktig! 😊

Vi uppmuntrar till att man tränar sig själv och/eller sitt barn på fler klubbar än Drevvikens, men viktigt att komma ihåg vad man säger till andra om vår klubb. Vi vill ha högt till tak, bra/snabb feedback från åkare, tränare och föräldrar. Att samtliga har en inställning och attityd till att vi löser problem och vi löser dem tillsammans.

 

Glädje, glöd och gemenskap ska finnas hos oss alla!

Uppdaterad: 15 SEP 2019 13:37
Epost: Adressen Gömd

 

Hos Norrköpings Skateshop kan du beställa vår klubbjacka.
Uppger du rabattkoden DKF i webbshoppens kassa får du 10 % rabatt på ditt köp och det gäller alla produkter förutom Edea-


 

Behandling av personuppgifter.
Via denna länk kan ni läsa mer om hur Drevvikens KF hanterar personuppgifter på ett tryggt och säkert sätt.

Postadress:
Drevvikens KF - Konståkning
Box 8
12321 Farsta

Besöksadress:
Stortorpshallen, Forsfararvägen 2
14266 Trångsund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link...

Se all info