Hoppa till sidans innehåll

Vad ha på sig?


Kläder

Tänk på att kläderna ska vara varma, men inte bylsiga så barnen kan röra sig lätt. I början kan man ramla en hel del både med vilje och inte, så ett par rena och tunna överdragsbyxor kan vara bra och extra fingervantar.


Förslag på klädsel:

 • Undertröja och långkalsonger/strumpbyxor
   
 • Långärmad tröja
   
 • Träningsbyxor, tights/kjol/dräkt och fleecejacka
   
 • Fingervantar
   
 • Hjälm (hjälm är obligatorisk till dess att åkaren har klarat test eller när tränaren tycker det är okej att hjälm tas av i samråd med föräldrarna.) 

 

Skridskor

När man börjar i skridskoskolan går det bra att börja med att åka med skridskor som man kan köpa i vanliga sportaffärer. När man har klarat några märken kan det vara bra att köpa "riktiga" konståkningsskridskor, men rådgör med tränaren.

Så här knyter du skridskorna

 

hur knyta

 

Klicka på bilden för större bild

 

Köpa skridskor

Om ni ska köpa nya skridskor är det bra om ni pratar med tränaren först för att få råd om vilka skridskor ni bör köpa.

Skridskor kan ni sen pröva och köpa på Teijas skateshop som finns på Birger Jarlsgatan 104 i Stockholm. http://teijasskateshop.com/

Begagnade skridskor kan finnas att köpa på vår köp och sälj sida eller Blocket och i vissa grupper på Facebook.

 

Slipa skridskor

Konståkningsskridskor ska inte slipas i vanliga sportaffärer. Prata gärna med tränare för tips om var ni kan slipa era skridskor.

 

Skötselråd för skridskor

Hårda skenskydd ska alltid vara på när man går till och från isen, men inte annars. Detta är för att man inte ska råka få grus på skenan som kan förstöra skenan eller att gruset följer med ut på isen.

När man åkt klart torkar man av sina skridskor ordentligt med en trasa eller handduk. Efter det är det bra om man använder mjuka skydd eller en tygpåse av te.x. frotté eller fleece på varje skridsko. Det är för att skydda skenan från fukt så skenan inte får rost.

Skölj gärna de hårda skydden ibland med ljummet vatten och diskmedel, så smutsen går bort. Ibland kan man även behöva använda en gammal tandborste för att få smutsen att lossna.

 

 

Uppdaterad: 04 SEP 2018 19:17

Postadress:
Drevvikens KF - Konståkning
Box 35
14221 Skogås

Besöksadress:
Stortorpshallen, Forsfararvägen 2
14266 Trångsund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info